Afvoer ontstoppen Amstelveen

Verantwoord en betaalbaar uw afvoer ontstoppen: dit is mogelijk als u nu een afspraak maakt met onze rioolvakman in Amstelveen. Hij komt u binnen 24 helpen. Mogelijk zelfs al binnen een uur als u ons nu belt, zeker als er sprake is van spoed. Een geblokkeerde afvoer is namelijk geen pretje!

Hoe ontstaan blokkades in uw afvoeren?

De meeste verstoppingen ontstaan als de afvoeren langzaam dichtslibben door dagelijks gebruik. Op een gegeven moment merkt u dat een afvoer geen water meer afvoert of dat het water en de afvalresten zelfs omhoog komen borrelen. In weer andere gevallen is er sprake van een ernstiger probleem. Niet alle rioleringen verkeren namelijk in even goede staat:

 1. Gescheurde of gebroken leidingen remmen de afvoer. De resten blijven tussen leidingen steken en het vuil hoopt zich steeds verder op.
 2. Wortels van bomen of struiken groeien door de leidingen. Dit komt vaak voor in (oude) leidingen van gres.
 3. Het riool kan verzakken. Door druk van buitenaf of door inkrimping van de bodem.
 4. Bij de bouw van het riool kunnen er fouten zijn gemaakt. Misschien zijn de leidingen niet goed op afschot gelegd, waardoor de resten regelmatig blijven steken.

Professionele afvoer ontstopping: dit doet de expert

Onze rioolvakman moet eerst weten waardoor uw afvoer geblokkeerd is geraakt. Wellicht moet hij voor het afvoer ontstoppen een inspectie uitvoeren, maar dit doet hij alleen als hij een ernstiger rioolprobleem vermoedt. Gaat het om het oplossen van een enkele verstopping, dan kan hij het volgende gereedschap gebruiken:

 • Ontstoppingsveer
 • Verenmachine
 • Hogedrukapparaat
De ontstoppingsveer wordt gebruikt om ophopingen van, bijvoorbeeld, toiletpapier, uit afvoeren te verwijderen. Met een verenmachine of hogedrukapparaat kunnen zeer hardnekkige resten uit de afvoer worden gehaald. Hierna worden de leidingen goed schoongespoeld, zodat de afvoeren weer voor lange tijd bruikbaar zijn.

Kosten afvoer ontstopping Amstelveen

Als u op het internet naar prijzen speurt voor het ontstoppen van een afvoer, dan komt u veel verschillende tarieven tegen. Deze zijn niet altijd even duidelijk omschreven. Onze vakman biedt u wel duidelijkheid over de kosten. Hij moet dan wel goed op de hoogte zijn van de situatie. De kosten zijn feitelijk afhankelijk van:

 • De locatie van de blokkade (waar en hoe diep zit deze?)
 • De ernst van de verstopping
 • Het soort gereedschap
 • Het aantal werkuren
 • De noodzaak van een inspectie: wel/niet uitvoeren?
 • Het aantal (mogelijke) reparaties en wat daarvoor nodig is

Laat uw afvoer ontstoppen door een vakman!

U belt ons voor een afspraak en een lokale vakman snelt u te hulp. Hij ontstopt uw afvoer binnen 24 uur. Zijn er meer werkzaamheden nodig, dan zal hij altijd vooraf met u bespreken. Belt u in het weekend of op een feestdag? Ook dan kunt u rekenen op professionele hulp bij een afvoer ontstopping.


Snel en vakkundig van uw verstopping af?

Wij staan 24/7 voor u klaar!